Tåg moral?

Det slår mig ofta när jag åker tåg att människors respekt för varandra försvinner så fort de sätter foten på tåget. Eller nej, det börjar redan på perrongen. När tåget rullar in på perrongen så kan jag dra paralleller med någon som hierarki från sternåldern; Störst först. Folk pressar in sig i tåget trots att folk inte har hunnit klivit av. Nu säger jag inte att alla tränger sig in i tåget utan att ibland så ställer sig folk åt sidan för att släppa förbi, men då är det alltid någon som klämmer sig in ändå! Eller så när de sista två går av tåget så rusar alla in, varför? För att snabbt få en plats? Jag tror för att snabbt få en plats själv, och att ingen sätter sig bredvid. För det gör ju vi svenskar, vi lägger saker på säten när det är fullt på tåget. Jag tycker själv att man inte ska behöva gå fram och be dom ta bort sina laptopfodral, kappor och väskor för att få en plats på ett tåg som tar 1-2 timmar.
Ska man införa någon sort tåg etikett? Varför tappar vissa respekten när man sätter sig på ett tåg? Offentlig plats gör det mer okej? Att man är bitter på kollektivtrafiken i överhuvudtaget? Frågorna kan listas långa, men själv tycker jag att folk måste börja tänka på hur de beteer sig på kollektivtrafiken.
Dumt av oss svenskar!

say heey-yoo

Äh jag tänkte det var dags att blogga igen. Markus tycker det är så jävla fjantigt att blogga och jag älskar att gå emot hans principer så. here i am bloggen.

RSS 2.0